kerkennacht..Toen ik werd gevraagd om voor de Kerkennacht in Bussum een cartoon voor de flyer te maken hoefde ik daar uiteraard geen twee keer over na te denken.
Tevens werd het plan geopperd om onder de noemer 'cartoons en koffie' een programma-onderdeel te verzorgen waar ik, of in ieder geval mijn cartoons, een onderdeel van zouden zijn.
Ook dat leek me een leuk iets om mijn medewerking aan te verlenen, temeer omdat het tekenaarsvak in de regel een ietwat eenzaam beroep is.
Dat wil zeggen; je bent er meestal niet bij als men jouw werk leest en bekijkt.
Na de nodige voorbereiding en selectie is het een mooie presentatie van eigen en andermans werk geworden, waar ook een leuke groep geïnteresseerden op af kwam die ik het één en ander kon vertellen over het getoonde werk en cartoons en afbeeldingen over het geloof in het algemeen.
Het resulteerde in een prettig samenzijn waarbij sommige cartoons wat meer uitleg en achtergrond behoefden en andere prenten al meteen positief resultaat boekten.
Zodoende denk ik dat we uiteindelijk dus wel tot de conclusie kunnen komen dat er wel degelijk wat te lachen valt in de kerk. En dat is maar goed ook, want lachen is heel erg gezond.

Reacties

Populaire posts