Wie is dat dan, die Hallie Lama?

Hallie Lama is het pseudoniem van Alexander Lam (7-6-1976) waaronder hij al heel wat jaren plaatjes tekent en plaatjes draait in clubs en sinds kort ook op de radio. Van zijn hand verschenen meerdere strip- en cartoonbundels bij Uitgeverij XTRA, nieuw werk laat al heel wat jaartjes op zich wachten, behalve als je hem online volgt. Op Instagram, Twitter, Facebook en in mindere mate deze webstek levert de heer Lama nog wel degelijk verse strips en cartoons. Hij is ook bezig met een nieuwe bundel, maar dat roept hij al eventjes.. Recent verscheen wel het stripboek 'Oogcontact' op scenario van Johan de Rooij

Naast zijn vrije werk doet Hallie ook veel in opdracht, veelal cartoons op maat, maar ook als sneltekenaar op locatie. Door zijn vlugge hand is hij leuk op feestjes, maar ook handig op vergaderingen en andere meetings. Ook geeft hij regelmatig workshops aan diverse leeftijdsgroepen. Verder zijn al zijn originele tekeningen te koop of te bestellen als reproductie en als je een verzoek hebt, maakt hij wat je voor ogen had op elk gewenst formaat.

Zocht je naar een plaatjesdraaier i.p.v. een plaatjesmaker kan je ook bij Hallie terecht. Hij heeft zijn strepen verdiend in het Hilversumse Clubcircuit (o.a. Tagrijn, Gooisch Podium, De Vorstin, Karroesel) en heeft op menig feestje en partijtje gedraaid en is van alle muzikale markten thuis. U vraagt, wij draaien. Verder is hij sinds een tijdje te beluisteren op Radio Benelux Hilversum met o.a. Walhallie, Friday Nite Special, Nederlands Trots en Gewapend Beton. Nieuwsgierig? Er staat het een en ander op Mixcloud..

Je kan Hallie bereiken via hallie.lama@gmail.com of via Whatsapp of een old-school-belletje naar +31644146599
Photo: (C) 2021 Arjaan Hamel

Populaire posts van deze blog

Dag Zwarte Piet.. en dan nu echt?