bioscoopje pakken..(28)

Daar gaan we weer! Wederom een prachtig weekprogramma uit de geschiedenis van de Hilversumse bioscopen. Ook heb ik deze keer weer een beetje op 't net gesnuffeld en wat additionele informatie over deze filmjuweeltjes gevonden. Kijkt u mee?



Ah, de jaren 70. Toen het tussenvoegen van 'Emmannuele' kennelijk nog mensen naar de bios lokte. Hieronder de poster van deze softcore-film over hoeren..heu..prostituees..
Kent tevens een vervolg, heel erg verrassend 'Madame Claude 2' genaamd..



Eens kijken wat 't nachtprogramma van de City ons te bieden heeft:



Van 'Vrolijke sex in wellustig Tirol' heb ik helaas niks op 't internet gevonden, wel de prachtige poster van 'The Mechanic', die overigens in 2010 een remake krijgt met Jason Statham op de plek van de heer Bronson.





'Twee door het dolle heen', ook bekend als 'crimebusters' of, zoals hieronder bewezen, 'Zwei ausser rand und band'..


(Met dank aan deze site voor de afbeelding en extra info)



'The Battle of the Bulge', over 't Ardennenoffensief..interessant..

"De film Battle of the Bulge is een film waar lang aan gewerkt is, maar toch was het geen groot succes. In de film zitten meerdere fouten die door de kijker snel gezien kunnen worden. De Duitse tanks zijn omgebouwde M26 Pershing met het Duitse kruis erop. In de film vallen voorts honderden doden maar men ziet geen enkele druppel bloed. Verder worden alle gevechtsacties verenigd in één eenheid en één generaal aan Amerikaanse kant. Ook het terrein lijkt niet op de Ardennen zoals wij die kennen, met name bij de grote tankslag op het einde van de film." bron: wikipedia


Of misschien toch niet zo interessant..Kijken wat de Euro voor ons in petto heeft..



Sport of seks. Duidelijk mannenweek deze week. Helaas weer geen info over de laatste tietel (pun intended) gevonden, al laat 'Vrouwtjes die 'm er graag tussen nemen' niet heel veel aan de verbeelding over..Dat zal iig niet iets voor de kinderen zijn, daar moeten we de matinee voor hebben..



Ik heb niet kunnen achterhalen om welke Tarzanfilm het hier gaat, wel heb ik wat over Winnetou opgesnord. Het betreft hier een in (voormalig) Joegoslavië opgenomen Duitse western ('Unter Geiern') met een Fransman (Pierre Brice als Winnetou) en een Engelsman (Stewart Granger als Old Surehand in de hoofdrollen.


'Mais oui, je suis ein Indianer!'

De vrouwelijke hoofdrol was weggelegd voor Elke Sommer, die toen ook al behoorlijk in Hollywood aan de weg timmerde. In het jaar dat deze film voor het eerst uitkwam (1964), schitterde ze ook in de Pink Panther-film 'A Shot In The Dark'..Hieronder nog een plaatje van Elke in 'Unter Geiern' voor de liefhebbers..



Wat een keuze weer, zeg. Ik denk dat ik met 'Winnetou in de dodenvallei' begin, dan naar 'Jaws' ga en m'n avond afsluit met 'Strawdogs' (sic) of 'The Mechanic'. Hebben jullie nog een voorkeur?

meer oude filmladders vindt u hierrr

Reacties

  1. Hmmm, zwei ausser rand und band klink erg verleidelijk! Maar ik denk toch dat Elke Sommer in Winnetou toch net ietsje verleidelijker naast de camera kijkt. Denk toch dat ik dan maar naar Winnetou zou gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn vader meldt altijd volmondig dat hij Straw Dogs een van de beste films ooit gemaakt vindt, dus me dunkt dat dat op z'n minst aan te zien is.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dag Zwarte Piet.. en dan nu echt?