de week van de interactieve cartoon..Vanaf vrijdag 29 januari tot en met vrijdag 5 februari is de crossmediale expositie ‘De Week van de Interactieve Cartoon’ te zien. In de Amsterdamse stripspeciaalzaak Lambiek en op de website Cartoon.blog.nl wordt gelijktijdig het werk van een tiental cartoonisten tentoongesteld. Het is aan de bezoeker van de winkel of de website om een passende tekst onder de cartoon te verzinnen. Humor op zijn interactiefst!
Hiermee heeft de Cartoon Caption Contest van het legendarische tijdschrift The New Yorker eindelijk zijn Nederlandse tegenhanger gevonden.De verzonnen tekst kan naar dwvdic@gmail gestuurd worden. Uit alle inzendingen kiest de jury – bestaande uit Lambiek-eigenaar Boris Kousemaker en cartoonisten Robert Schuit en Guido Bootz - bij iedere cartoon een winnaar. De winnaar wint de cartoon met zijn tekst eronder. Op vrijdag 5 februari om 17:00 worden de winnaars op feestelijke wijze onthuld in Stripwinkel Lambiek (Kerkstraat 132, Amsterdam). Hierbij schenken wij drank.

De tentoongestelde cartoonisten zijn: Bandirah, Kapreles, Argibald, Kito, Danibal, Michiel van de Pol, Roland Conté, Hallie Lama, De Rustende Jager en Humordenar


Om het allemaal nog interactiever te maken is 'De Week van de interactieve Cartoon' ook te volgen op Twitter!

Reacties

Populaire posts