schetsenfuif 325 (b)..


De onlangs gemelde verkoop van grote volumes geïmporteerde rode uien, is volgens het Filippijnse ministerie van landbouw verboden, omdat er geen vergunningen voor import zijn afgegeven. Het Bureau of Plant Industry (BPI) is nu volop actief om de verkoop van geïmporteerde uien een halt toe te roepen en heeft het Bureau of Customs (BOC) opgeroepen waakzaam te zijn bij het toezicht op deze illegale handel. Volgens voorzitter Kasamne Rodolfo Niones van de uientelersvereninging in Filippijnen zorgen de grote volumes rode uien voor een prijsdruk op de lokale markten.

Alle bezoekers van Vlaggetjesdag maken kans op één van de tien gratis ballonvaarten voor twee personen. Deze luchtballonvaarten worden via www.ui.nl verloot. De wandelende uien die de ballonvaartactie bij de bezoekers onder de aandacht brachten, konden op veel belangstelling van het publiek rekenen.

De consumptie van één ui per dag zou hooikoorts al kunnen wegnemen. Dat komt door de grote hoeveelheid quercetine in de uienschillen. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlandse onderzoekers. Uien bevatten drie keer zoveel Quercetine als boerenkool en tien keer zoveel als broccoli.

De Nederlandse uiensector presenteerde zich afgelopen week op de Asia Fruit Logistica met een vernieuwd standconcept. Ui als gezonde smaakmaker stond hierin centraal. Op de beurs werd naast een nieuwe folder ‘the healthy tastemaker’ een vernieuwde website www.onion.nl geïntroduceerd. Hierop is naast algemene informatie over Nederlandse ui een lijst met exporteurs te vinden.

"De uienmarkt ontwikkelt zich momenteel rustig", vertelt Michael. "De wortelen zijn daarentegen - met de huidige inkoopprijs van 60 cent - erg duur. Daar zit de industrie tegenaan te hikken. Iedereen zit op het puntje van zijn stoel hoe de markt zich verder ontwikkelt, zeker nu de eerste Spaanse wortelen binnenkomen."

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dag Zwarte Piet.. en dan nu echt?